Zoom ind på dit lederskab

Der er helt vildt så mange gratis webinarer omkring ledelse, kriseledelse, stresshåndtering mv. der er i forbindelse med Coronakrisen. Jeg bliver helt stresset af at bladre igennem invitationerne på LinkedIn og Facebook.

Nu har jeg har ikke deltaget i dem, så jeg kan ikke rigtig forholde mig til indholdet, men en tanke slår mig.
De fleste af de ledere jeg kender, ved allerede hvad der skal til i disse tider.

Jeg havde f.eks. en samtale med en topleder i går. Han fortalte mig, hvor meget tid han bruger på Zoom møder i øjeblikket. Faktisk følte han, at han arbejdede mere nu end før Corona krisen. Men han fortalte også, at meget af den tid han bruger på Zoom, bruger han på, at holde social kontakt med sine ledere rundt omkring i verden. Det er ledelse i krisetid!

Hans input fik mig til at reflektere over de 2 vigtigste ting i ledelse lige nu.

  • Du skal være til stede for dem omkring dig
  • Du skal være til stede for dig selv

Hvis du skal vælge, så er en time på Zoom med dine nøglemedarbejdere, langt vigtigere end f.eks. et gratis webinar om hvordan du skal håndtere krisen. Brug i stedet tiden på et Zoom kald, hvor du er til stede som menneske. Hvor du lytter Empatisk. Stephen R. Covey, forfatteren til bestselleren ”7 Habits of Highly Effective People”, introducerede allerede for 30 år siden begrebet Empatisk Lytning . Du skal lytte for at forstå, ikke for at svare pointere Stephen i hans tidsløse og stadig relevante bog.

Du skal være til stede for dig selv

En anden ting der i min optik er meget vigtig lige nu, og som du ikke får på et gratis webinar, er at lytte til sig selv. At bruge tiden nu på at reflektere over hvilket menneske du er.

Jeg er meget taknemmelig over at en af min yngre talentfulde coaching klienter for nylig henledte min opmærksomhed på en af de mest spændende bøger, jeg har lyttet til længe. Bogen Essentialism af Greg McKeown. Bogen giver tankevækkende bud på, hvordan du skærer alt det overflødige væk, og hvordan du øver dig i at fokusere på det essentielle. Det essentielle i din ledelse, og det essentielle i dit personlige liv.

Han indleder bogen med citatet

The wisdom of life consists in the elimination of non-essentials

– Lin Yutang

Måske har du lige nu en unik chance for at stoppe op og lytte til din indre visdom og erfaring. Rette kursen til, så du er sikker på, at du fokuserer på det for dig essentielle. Det er min erfaring, at rigtig mange ledere har så meget indsigt, at hvis de stopper op og reflekterer, så ved de godt hvor de skal hen, og så sparer de meget tid på at lytte til eksperter på zoom.

God fornøjelse..

PS. Hvis du vil videre med dit lederskab, tilbyder jeg Executive Coaching og medarbejde coaching i mine lokaler centralt på Torvet i Hillerød.